Cecilie Næblerød drabet

Cecilie Næblerød døde af et knivstik i halsen

Den 18-årige gymnasieelev Cecilie Næblerød døde af et knivstik i halsen, der skar hendes halspulsåre over. Stikket var dødbringende, og hun forblødte omgående. Sådan lyder den officielle dødsårsag nu, efter at der mandag blev foretaget en obduktion på Retsmedicinsk Afdeling i Århus.

Den unge kvinde blev i fredags ved 20.30-tiden stukket ned af sin 23-årige eks-kæreste under en fastelavnsfest på gymnasiet.Motivet skulle angiveligt være jalousi, vrede og frustration over, at hun to dage forinden havde brudt deres forhold.

Obduktionserklæringen

Ifølge obduktionserklæringen blev Cecilie Næblerød tilføjet adskillige knivstik i halsen og på kroppen. Hun har fået så mange stik rundt om på kroppen, at politiet ikke ønsker at oplyse det nøjagtige antal. Erklæringen fortæller også, at den unge kvinde havde knivstik i ryggen.

mordvåbnet er en 34 centimeter lang køkkenkniv

Det understøtter politiets opfattelse af, at gerningsmanden i første omgang stak Cecilie allerede under deres håndgemæng udenfor selve gymnasiet.Den 23-årige gerningsmand løb efter Cecilie, mens han huggede løs med sin medbragte køkkenkniv mod sit sagesløse offer, der forsøgte at løbe i sikkerhed ind på gymnasiet.

David Falk (gerningsmanden) hængte sig selv efter drabet

Den 23 årige ekskæreste David Falk flygtede omgående fra gerningsstedet. David Falk blev fundet død i et cykelskur tæt ved sin bopæl kl. 23.40 af en politipatrulje Han havde begået selvmord ved hængning. David Falk boede til dagligt på Ananasvej i Ålborg.

david falk

Gymnasieelever og pedel forsøger at hjælpe

To af Cecilies kammerater på 17 og 19 år, forsøgte desperat at forsvare Cecilie. De blev også såret af knivstik, men overlevede angrebet. En pedel på gymnasiet fik afvæbnet drabsmanden David Falk, men det var for sent for Cecilie Kajus Næblerød var død.

Afskedsbrev

Et seks sider langt afskedsbrev efterladt til sin mor og stedfar. Og budskabet ‘fuck you and everybody’ skrevet i sneen på en tiliset lergrav få hundrede meter fra Hasseris Gymnasium.

Det brutale knivdrab på 18-årige Cecilie Kajus Næblerød til fastelavnsfesten fredag aften var nøje planlagt. Formentlig i en kombination af vrede, jalousi og afmagt hos den 23-årige gerningsmand, David Falk.

Han tog stoffer
En kvindelig forælder, som igennem sin søn har haft relationer til David i flere år, siger:

– Han var en flot og sød fyr, men alle kunne se, at han var syg. Jeg så ham nogle gange gå og slå huller i luften for sig selv, og jeg ved, at han tog stoffer i større og større mængder. Både når han dyrkede fitness, og når han gik i byen.

Dokumentaren Den sorte box

Tragedien udspiller sig fredag 3. marts 2006 – dagen for den store fastelavnsfest på Hasseris Gymnasium i Aalborg. Den 23-årige handelsskoleelev David Falk er på sin cykel på vej til festen, hvor han ved, at hans 18-årige ekskæreste Cecilie Næblerød vil være til stede.  På bordet hjemme i ungdomsboligen på Ananasvej har han efterladt sig et afskedsbrev.

Kort efter ankomsten til gymnasiet slår David Cecilie ihjel foran hundredvis af elever og efterlader dem med et traume for livet. Få timer efter finder politiet David i et skur foran ungdomsboligen, hvor han har hængt sig.

Tragedien i Aalborg optager i dagene efter hele Danmark og efterlader spørgsmålet om, hvordan det kunne gå så galt. “Den sorte box: Mysteriet om David” fokuserer på de frygtelige konsekvenser, det kan have, når unge eksperimenter med stoffer – og forsøger at finde svar på, hvordan det kunne gå så galt.

Tilbage til mord i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *